Oldal kiválasztása

RANDOM KAPCSOLATOK VILÁGÁBAN ÉLÜNK!
Eltűntek a régi erkölcsi normákon alapuló kapcsolatok a most kialakuló kapcsolati sémák közül.Aki megmaradt még a meglévő kapcsolatában, ott még fellelhető ezen erkölcsiség, de aki elvált, és új kapcsolódást szeretne, ott most a teljes káosz uralkodik.Félnek új kapcsolatot kialakítani a férfiak, nehogy megint elhagyja az asszony,illetve egyáltalán nem is akarnak, mert így ők most nagyon jól érzik magukat szállni egyik virágszálról a másikra. Mert megtehetik ! Óriási a “kínálat” ! És ezzel mindent meg is mondtam.Több sebből is vérzik a jelenlegi kialakult helyzet, mindkét fél hibás.
Mit is értünk random kapcsolaton?
“Éppen mit dob a gép? ” effektust. Válogatás nélkül, bárki szóba jöhet, akinek a fizimiskája bejön, csinos, van benne valami,a feltétel csupán, hogy ő is éppen hajlandóságot mutasson.Aki éppen arra jár, akivel éppen összetalálkozott valahol, és már működik is az ismerkedés, ad hoc, csak úgy spontán,miért is ne!Régebben ez úgy működött, hogy ha szerették volna megismerni a hölgyet a fiatalemberek, akkor ezért ők sokat küzdöttek, tettek érte intelligens módon ! Most ez lealacsonyodott arra a szintre, hogy az első találkozónál az a kérdés, hogy nálad, vagy nálam, és ennyi.Nincs izgalom, várakozás, virág, apró ajándék, mint gesztus, ez elveszlett, valami nagyon elveszlett, …..a kapcsolatok esszenciája, szentségessége, tisztelete a porba hullt.És utána, ha nem megfelelő az élmény, hát akkor majd jöhet a következő válogatás nélkül, mert mennyiség az van, de minőség? Kit érdekel a minőség ma már ? Szinte senkit, csak legyen már végre valaki !
Néhány speciális eset az ismeretségi körömből:
1.Egy kedves fiatalember elkeseredésében azt mondta: “Teljesen mindegy, hogy ki, csak szeressen már végre valaki ! “ És ez a mondat így , tényleg elhangzott, hát ez fájdalmas nem?
Azért kedvelünk, szeretünk, imádunk valakit, mert megtetszettek a lelki tulajdonságai, gondolatai, szavai, cselekedetei, és őt választjuk ! De nem azt fogadjuk el, akit éppen felkínál az Univerzum,hanem merünk várakozni, és KIVÁLASZTANI a számunkra kedveset !Ez a lépés marad ki ma, mert már minden mindegy, csak éljük az életet valakivel, csak ne legyünk egyedül!
AZ EGYEDÜLLÉTTŐL VALÓ FÉLELEM ! Mindent felülír !De lássuk, ki is fél ? Aki nincs tisztában saját maga nagyságával, valódi mivoltával .Ha mind ezzel tökéletesen tisztában lennétek,MINŐSÉGI lenne ÉLETETEK is és a PÁR választásotok is !Leadjátok a szintet, alulértékelitek magatokat !
Miért értékelitek  le  magatokat ? Gyerekkorból hozott családi minták  ! Ezt oldani kell ! Ebben a fenti példában is ezt a fiatalembert nem szerette az édesanyja ! Mérhetetlen szeretet hiánnyal indult az Életbe, és minden nőben kereste volna azt, aki ezt a kielégíthetetlen hiányt,űrt valahogy bepótolja, bárki légyen is , abszolút, válogatás nélkül.Amíg fel nem ismeri Önmaga kiválóságát, szeretetreméltóságát,nagyszerűségét, ez addig fog ismétlődni.
2.példa:Egy másik kedves férfi ismerősöm elmesélte, hogy ő úgy választ társat magának, hogy egyszerre 10 hölgynek is udvarol, és közülük, aki érdeklődést mutat felé, azzal fog majd próbálkozni.Létezik, hogy az a 10 hölgy mind egyformán tetszik valakinek ? És valóban, ő így alakított ki mindig is kapcsolatot, hogy aki rábólintott a kezdeményezésre, ő volt a nyerő.De udvarolt barátnő barátnőjének is, hátha bejön alapon, és ez ismétlődött elég sokszor.Szintén hasonló a megfejtés: a nagy számok törvényszerűsége alapján valaki majd csak lesz valaki.És lett is.
MI LENNE, HA AZ EMBERI ÉRTÉKEK ALAPJÁN VÁLASZTANÁNK?
2 példát hoztam, de ezek száma végtelen.Mintha bábuk lennének az emberek, akikkel lehet a sakktáblán játszani!
MI LENNE, HA AZ ÉRZÉSEINKRE HALLGATNÁNK?
És nem az ELME szüleményeire, és nem egóból, elméből választanánk?
Mersz egyáltalán választani, vagy csak elfogadod, ami jön?
Mered-e felismerni saját Isteni mivoltodat, mely felemel , teremtővé tesz, és ezáltal tudod, hogy mindent Te irányítasz, és az lesz, amit Te szeretnél?
Mered e eljátszani Önmagad?
UGYE, ÍGY AZONNAL KITÁRUL A VILÁG, S AZT JÁTSZOL EL BENNE, AMIT TE SZERETNÉL , ÉS AMIT MINDIG IS SZERETTÉL VOLNA ?
Random kapcsolat helyett gondold át, nem jobb lenne e valós kapcsolat, mert nem gépek vagyunk,  hanem érző egyedi teremtmények, és értékes csodás emberek.Ismerd meg Önmagad, hogy ember lehess , s emberi módon éld az életed, amit kaptál a Teremtőtől, ne fecséreld el !
Fel kell ismernünk korunk hibáit, mibe estünk bele,… saját magunk vermébe !
Alakítsd saját jövőd a felismeréseid szerint.
Ha bármiben is felcsillanthattam valamit, örülök neki.Tégy belátásod szerint.
Szeretettel:  Dr Steiber Anita

 Oszd meg a Facebookon!