Oldal kiválasztása

Mi is az a PILLANGÓ HATÁS? Biztos hallottál már róla, és érted, és érzed is, hogy mi is ez ? Ez egy Önsokszorozó minta, mely a végén egyre nagyobbá növi ki magát, sőt egész gigantikussá is alakulhat.De mi van, ha ez a pici változás klasszisokkal emelheti akár az egész emberiséget is magasabb távlatokba ? Sokan dolgoznak ezen, csak sokszor elakad, megakad a minta, melynek folytonosnak kellene lennie. Milyen mintáról is lehet szó ? Bármilyen lehet, nyilván pozitív hangvételű, szeretet alapú.
Egyszer láttam egy filmet, nagyon megható volt, valaki elindított egy SZERETETLAVINÁT. Apró segítséget nyújtott, csak egy jó tanáccsal,másnap az a valaki segített egy rászorulón. Persze itt nem alamizsna adásról van szó, mert sokszor az csupán a lustaság eredménye, hogy valaki ide jut, hanem más emberi gesztusra gondoltam. Harmadnap ő segített máson, és így tovább….., akik ténylegesen bajban voltak, akár mentálisan is. Ez egy gyönyörű folyamat volt, ezt látni…. A való életben nem igazán működik, csak azoknál, akiknél NYITVA VAN A SZÍV !
De mi lenne, ha  Te, aki most éppen SZÁRNYRA AKARSZ KAPNI, és ÉBREDEZEL, összeszeded magad, s előbújsz rejtekhelyedről, a BEBÁBOZÓDOTT állapotodból, és MEGMUTATOD MAGAD !Nem baj, ha még kicsit bice-bócán mész, de napról napra erősödsz, és tudod magad képviselni hitedben, meggyőződésedben. Erőt merítesz önmagadból, támogató környezetedből, és a jó cselekedeteidből. Egyenlőre csak azokat a barátokat tartsd meg, akik építenek téged, így fogsz erősödni, a többi úgy sem szolgálja a közös jót, csak bomlaszt, gátol, mert az a dolga az ő tudatszintjén.Ha úgy érzed, hogy fel tudsz szárnyalni, tedd meg, és áraszd a fényt, a ragyogást, az örömöt, a jókedvet, a jó példát ! !Példa értékű leszel, s mások majd tőled veszik a mintát, hiszen ők is szeretnének örömöt, boldogságot az életükben.Lemintáznak téged, látják a pillangót benned, mely kinyitotta , kibontotta szárnyait, s ők is kezdenek felszárnyalni,….s egyre többen,….és egyre többen….
De mi is a recept , ami által fel tud bárki is szárnyalni?
Egy zen mestert egyszer megkérdeztek, mond mester, mi a boldogság titka?
Ó, fiam,…hát egészen más, mint ti nálatok nyugaton, mi itt nem hajtjuk az anyagi javakat , mindig újabbat, és újabbat, s mindig valami mást, mert ez csupán ILLÚZIÓ.Nálunk a belső béke a lényeg, önmagaddal legyél békében,így lesz szabad a lelked, szenvedés és fájdalom mentes. Fontos a mértékletesség, az extrém vágyak letétele .A boldogság: a FEJÜNKBEN DŐL EL ! S így születik meg benned a belső megnyugvás, mert tudod, hogy belső mestered szolgálod, s a kijelölt Isteni morál szerint élsz, cselekszel. S mind az, mi végig kísért utadon  a SZERETET.  A kifutópálya ennek gyakorlása, megélése. S így szárnyal fel pillangód, s egyre több társra lel, akik szintén szárnyalnak a maguk útján, egy lélek egységet alkotva.
A Te pillangód felszállt -e már, vagy még be vagy bábozódva ?
Mi lenne, ha egyre több pillangó vinné a szabadság, boldogság üzenetét másoknak itt a bolygón,akik még nem bontották le magukról a kötelékeket ?
Szeretnéd-e, ha örömtelibb lenne itt az élet, és tennél is érte valamit?
El tudod-e hinni, hogy Te is indíthatsz változást ?
Tudsz-e segíteni azokon, akik nálad is elkeseredettebbek?
Mered-e elhinni magadról, hogy azért vagy itt, hogy másoknak örömöt csalj a szívébe?
Felvállalod-e nagyszerűségedet, ami benned van, csak ki kellene bányászni, és élni vele ?
LÉGY TE IS A PILLANGÓ EFFEKTUS RÉSZESE !
Ébresztő gondolataim szeretettel Neked:

Dr Steiber Anita

 Oszd meg a Facebookon!